Ook NASA’s SLS ligt op koers

Het Space Launch System (SLS) van de NASA ligt, net als het VASIMR-project, op koers. Deze week is de vierde test van de controller op de RS-25 motor geslaagd. De 500 seconden durende test vond plaats op het terrein van het Stennis Space Center. De test volgde de gehele lanceerprocedure en het installeren van de controller. De RS-25 motor werd voorheen gebruikt voor de Space Shuttle. De controller functioneert eigenlijk als het brein van de motor en communiceert met de vluchtcomputers. De komende tijd worden ook nog vele andere systemen van het SLS getest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s