Waarom heet de Perseïden meteorenregen nu eigenlijk zo? En andere informatie.

De Perseïden heten zo, doordat de meteoren uit de richting van het sterrenbeeld Perseus lijken te komen. De meteoren zijn afkomstig van de komeet Swift-Turtle. De Perseïden zijn zichtbaar van half juli tot half augustus, met een piek rond 9-14 augustus. Tijdens deze piek kun je meer dan 60 meteoren per uur zien. Verder heb je op het noordelijk halfrond meer geluk, om de vallende sterren te zien, dan op het zuidelijk halfrond.

Sommige katholieken noemen de Perseïden ook wel ‘de tranen van Sint Lawrence’, omdat de sint op 10 augustus 258 op brute wijze werd vermoord. En is de basis van een volksverhaal uit het Middellandse Zeegebied, waarin de vallende sterren de oorzaak zijn van de moord.

In 1835 werd ontdekt dat de vallende sterren uit de richting van het sterrenbeeld Perseus komen. In 1866 werd de link gelegd dat de meteoren van de komeet Swift-Turtle komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s