SpaceX lanceert geheim ruimtevliegtuig

SpaceX heeft afgelopen donderdag de X-37B van de U.S. Air Force (USAF) de ruimte ingebracht met de Falcon 9 raket. Voor de X-37B, ook wel Orbital Test Vehicle (OTV) genoemd, is het de vijfde missie. Voor SpaceX was het bij terugkomst de 16e geslaagde landing.

De X-37B is een herbruikbaar, onbemand ruimtevliegtuig gemaakt door Boeing en is een vergrote versie van de X-40. De USAF heeft 2 X-37B’s in bezit, welke samen goed zijn voor 5,5 jaar in de ruimte. Wat de X-37B’s in de ruimte doen, wil niemand vertellen. Een paar minuten na vertrek gaf SpaceX geen details over de X-37B meer vrij, op verzoek van de USAF. De terugkeer van de Falcon 9 werd wel live uitgezonden.

Vragen? Stel ze hieronder.

Bronnen: SpaceX & Daily Mail

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s